четвер, 15 грудня 2011 21:11

У Донецьку помер клієнт банку, якого поранили при пограбуванні

Донецька міліція звернулась по допомогу в затриманні зловмисників, які 12 грудня спустошили на 1,5 мільйони гривень касу банку "Креді Агріколь" у Донецьку. Як стало відомо, сьогодні помер один із трьох клієнтів банку, якого грабіжники поранили в стегно. Ще два відвідувачі перебувають у лікарні. Ім'я загиблого не повідомляється.

Члени ОЗУ, яке умовно називають "бандою кульгавого" здійснюють по 2 злочини у рік тільки в Донецьку, за ними так само злочини в Луганській і Харківській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Банда Кульгавого" поставила в незручне становище донецьку міліцію

Прикмети зловмисників повідомляє прес-служба Донецького МУ ГУМВС України в Донецькій області: 1. чоловік, вік 30-40 років, зріст 190-195 см, міцної статури, був одягнений в усе темне - куртку з капюшоном, класичні штани, чорні рукавички. Має примітну особливість - "клишоногість", що, можливо, пов'язано з дефектом правої ноги. При собі мав чорну спортивну сумку, перекинуту через плече на ліву сторону. 2. чоловік, вік 25-35 років, зріст 175-177 см, міцної статури, був одягнений у темні куртку і спортивні штани, при собі мав монтировку і чорну спортивну сумку з двома ручками.

Усіх, хто бачив схожих осіб в день скоєння злочину або якщо комусь щось відомо про них, просять зателефонувати за телефонами: "102" або 0-800-505-102 (цілодобова лінія "Громадянська позиція" безкоштовно зі стаціонарних телефонів) .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині банда "міліціонерів" крала гроші та мобільні телефони

Нагадаємо, що в день скоєння нальоту 12 грудня міліція прибула на місце події через 20 хвилин після повідомлення на телефон 102, яке зробили випадкові очевидці. А приватна служба охорони банку прибула на місце через 10 хвилин, хоча в момент повідомлення грабіжники ще знаходилися в банку.

Міліція звертає увагу на те, що пограбовані "бандою кульгавого" банки не були обладнані надійними системами охоронної сигналізації, а деякі навіть не мали камер відеоспостереження. У зв'язку з цим було порушено дві кримінальні справи через халатність працівників банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині розкрили банду неонацистів, які здійснювали теракти

У той же час Київський райсуд у Донецьку повністю виправдав касира "Правекс-банку" Наталю Вишневську. Вишневська перебувала на своєму робочому місці 11 листопада 2009 року, коли з різницею всього в декілька хвилин були пограбовані банк "Фінанси та кредит" на вулиці Університетській 70 і "Правексбанк" на Панфілова 1-а. Наталія Вишневська пережила шок і смертельну небезпеку, а потім півтора року перебувала під слідством і судом. Хоча касир не була посадовою особою, відповідальною за безпеку банку, її хотіли притягнути до кримінальної відповідальністю за посадовий злочин.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку помер клієнт банку, якого поранили при пограбуванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути