четвер, 15 грудня 2011 15:25

"Банда Кульгавого" поставила в незручне становище донецьку міліцію

"Банда Кульгавого" поставила в незручне становище донецьку міліцію

Міліція Донецька в четвер звернулася до жителів міста з проханням про надання інформації, яка могла б сприяти затриманню "банди Кульгавого".

Як повідомив перший заступник начальника міського управління міліції Донецька Сергій Ласкавий, у слідства є припущення, що 6 пограбувань банків у Донецьку з 2009 року (включаючи пограбування відділення "Креді Агріколь Банку" 12 листопада 2011 року) зробила саме ця банда.

За даними Ласкаво, судити про те, що пограбування було зроблено одними й тими ж людьми, дозволяє балістична експертиза куль, випущених з автомата Калашникова, а також кульгавість одного з учасників угруповання.

"Він має явно видимий дефект ходи. Або це вроджене, або набуте при травмі. Він клишоногий на праву ногу, кульгає на праву ногу. Це явно помітно при перегляді відеозаписів нападу", - повідомив Ласкавий.

За його словами, "кульгавий" має зріст близько 190 см, крупну статуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З краматорського ювелірного магазину винесли 5 кілограмів золота

На місці пограбування у відділенні "Креді Агріколь Банку" на бул. Шевченка в Донецьку було виявлено 11 гільз, випущених з автомата Калашникова. На брифінгу в четвер міліція показала відео, зняте камерами відеоспостереження усередині банку. На ньому видно, як двоє чоловіків у масках вбігають у відділення банку, один з них стріляє з автомата і залишається стерегти вхід, другий перелазить через скляну огорожу в кабінку касира і витягує звідти сумку. Судячи по часу, зазначеному у відеоматеріалі з камер спостереження, весь процес пограбування зайняв у злочинців не більше півтори хвилин.

За словами Ласкавого, це вже 6-е пограбування, вчинене бандою "Кульгавого". 11 листопада 2009 він з подільником пограбував відділення банку "Фінанси та Кредит" в центрі Донецька, а вже через 15 хвилин відділення Правекс-банку. У 2010 було також скоєно два розбійних напади: на відділення Правекс-банку по вул.Артема і пункт обміну валюти по вул.Постишева. У 2011 році грабіжники також здійснили два напади, обидва на відділення Креді Агріколь Банку (6 вересня на вул.Артема і 12 грудня на бул.Шевченка). Всі вищеперелічені відділення банків знаходяться у центрі Донецька.

Зараз ви читаєте новину «"Банда Кульгавого" поставила в незручне становище донецьку міліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути