вівторок, 13 грудня 2011 15:29

Очевидець: кулі в клієнтів банку в Донецьку потрапили не випадково

Двоє з розстріляних вчора клієнтів "Креді Агріколь Банк" на бульварі Шевченка в Донецьку перебувають у важкому стані.

Чоловіки 46, 36 років і 31 рік постраждали під час нальоту грабіжників. Всі вони прийшли в банк по своїх справах. Перші два отримали вогнепальні поранення нижньої третини лівого стегна, третій - наскрізне поранення поперекової області, повідомляє прес-служба Донецької обласної міліції.

Зловмисники забрали 900 тисяч гривень, 30 тисяч доларів США, 19 тисяч євро, 400 тисяч російських рублів. Ніхто не бачив, на чому вони поїхали. З грошима пішли через двір.

У міліції говорять, що відвідувачі отримали випадкові кулі. Вони відрекошетили в людей, коли грабіжники стріляли в стелю. Але очевидець подій поділився з Gazeta.ua іншою думкою.

"Коли втекли грабіжники, я побачив, що прямо біля входу ногами до дверей лежить чоловік в неприродній позі, - каже мешканець будинку, на 1 поверсі якого знаходиться банк. - Бандити потопталися по його крові. Я запитав касирку: "Чому вони стріляли у відвідувачів?". "Тому що дурні", - відповіла вона. Один з потерпілих приніс в банк чи отримував велику суму валюти. Грабіжники вирішили заодно і цього бідолаху обчистити".

Пограбоване відділення охороняла приватна охоронна фірма. Камери відеоспостереження злочинців не збентежили - їх обличчя були заховані під пластиковими масками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецький підприємець організував пограбування банку, щоб розрахуватись з кредитом

Злочинці завершили пограбування за хвилину. А охорона прибула на місце не раніше, ніж через 10 хвилин.

Підозрюють, що 6 вересня цього року ті ж грабіжники пограбували інше відділення того ж "Креді Агріколь Банк" за адресою Артема, 167 (в Київському районі Донецька).

Тоді вони були в одязі будівельників, на голови надягли шапочки ку-клукс-клану. Випустили з автомата Калашникова 2 черги - у стелю і в підлогу. Після цього віддали команду: "Усім на підлогу", і змусили касира видати готівку.

У квітні 2010 року за схожих обставин був пограбований обмінний пункт, в листопаді 2009 року - відразу два банки. А всього в Донецьку на рахунку саме цієї банди не менше 6 надзвичайно зухвалих нерозкритих пограбувань.

Зараз ви читаєте новину «Очевидець: кулі в клієнтів банку в Донецьку потрапили не випадково». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути