Ексклюзиви
вівторок, 06 жовтня 2020 11:31

У додатку "Дія" з'явилися послуги для реєстрації новонароджених дітей

У додатку "Дія" з'явилися послуги для реєстрації новонароджених дітей
Послуги "еМалятко" тепер доступні онлайн. Фото: Pixabay

Сервіс "еМалятко" - одна з нових послуг, які стали доступними на порталі "Дія".

Для замовлення доступні 8 послуг: 2 базові (обов'язкові) та 6 на вибір, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Після того як у родину приходить таке щастя, як народження дитини, відразу після цього треба оформлювати велику купу документів, отримувати від держави ті чи інші послуги. І зараз це все доступно за допомогою звичайного смартфона або ноутбука, де все це можна зробити", - сказав Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явиться електронне свідоцтво про народження

Базові послуги: державна реєстрація народження. Ви отримаєте свідоцтво про народження дитини; визначення походження дитини (якщо батьки не перебувають у шлюбі). У свідоцтві про народження буде вказано інформацію про батьків малюка.

Послуги на вибір: призначення допомоги після народження, реєстрація в державному реєстрі фізичних осіб - платників податків. Податковий номер дитини внесуть до свідоцтва про народження; призначення допомоги багатодітним сім'ям. На третю і кожну наступну дитину в сім'ї батьки отримують по 1700 грн щомісячно до досягнення нею 6 років; реєстрація місця проживання дитини. Батьки повинні зареєструвати місце проживання дитини протягом трьох місяців із дня її народження. Дитина віком до 14 років може бути зареєстрована лише за місцем проживання батьків (або одного з них); присвоєння дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР). Номер буде внесено до свідоцтва про народження; визначення належності дитини до громадянства України. Дитина матиме українське громадянство лише в тому разі, якщо її батьки є громадянами України та інформацію про них (або одного з них) внесено до Єдиного державного демографічного реєстру.

До кінця року додадуть ще 2 послуги на вибір: внесення відомостей про дитину до електронного Реєстру пацієнтів; оформлення посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім'ї.

Раніше ці послуги можна було отримати офлайн у пологовому будинку або ЦНАПі. І нею вже скористалися понад 20 тисяч родин. Тепер Мінцифри працює над тим, щоб перевести цей сервіс повністю в онлайн.

Президент Володимир Зеленський заявляє, що наступного року Україна переходить у режим надання державних послуг без паперів. Про це він сказав у понеділок на конференції, присвяченій мобільному додатку "Дія".

Зараз ви читаєте новину «У додатку "Дія" з'явилися послуги для реєстрації новонароджених дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути