Ексклюзиви
понеділок, 05 жовтня 2020 13:34

Зеленський: Більше не буде жодних паперів

Зеленський: Більше не буде жодних паперів
Додатком "Дія" вже користуються 5 млн громадян, каже Зеленський.

Президент Володимир Зеленський заявляє, що наступного року Україна переходить у режим надання державних послуг без паперів. Про це він сказав у понеділок на конференції, присвяченій мобільному додатку "Дія".

"Невеликий спойлер. 2021 рік стане початком входження країни в режим Paperless. Тобто ніяких більше паперів. Це стосується всіх державних органів. І найважливіше - жодна державна установа не зможе вимагати від українців жодних довідок, витягів чи інших нескінченних папірців. Необхідних для отримання державних послуг", - заявив Зеленський.

"Рік тому "Держава у смартфоні" була лише нашою мрією. Сьогодні, коли мобільним додатком "Дія" користуються 5 мільйонів громадян України, це вже точно початок нової реальності. Реальності, де Україна буде цифровою, сучасною, комфортною для людей", - сказав президент.

Зеленський розповів, що ще торік громадяни витрачали більше тижня, щоб закрити чи відкрити бізнес. А молоді родини стояли у чергах до 10 різних установ, щоб отримати державні послуги при народженні дитини.

Зараз, за словами президента, можна отримувати дозволи в електронному кабінеті забудовника, не відходячи від комп'ютера, реєструвати ФОП за 15 хв., користуванням сервісом "єМалятко" отримувати послуги за однією заявою в пологовому будинку. Також він нагадав про цифрові водійські права та цифровий паспорт.

"За допомогою якого можна подорожувати чи відкрити банківський рахунок онлайн. Це лише десята частина наших великих планів", - заявив Зеленський і додав: 100% послуг будуть онлайн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін збільшив кількість функцій е-паспорта: перелік

Минулого тижня Міністерство цифрової трансформації та корпорація Microsoft оголосили про початок співпраці, підписавши меморандум щодо розвитку хмарних сервісів Azure в розмірі понад $500 млн.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: Більше не буде жодних паперів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути