Ексклюзиви
пʼятниця, 02 жовтня 2020 15:04

Мінцифри України та Microsoft оголосили про співпрацю

Мінцифри України та Microsoft оголосили про співпрацю
Мінцифри та Microsoft оголосили про початок упровадження програми Azure Expansion. Фото: pixabay.com

Міністерство цифрової трансформації України та корпорація Microsoft оголосили про початок співпраці, підписавши меморандум щодо розвитку хмарних сервісів Azure в розмірі понад $500 млн.

Мінцифри та Microsoft оголосили про початок впровадження програми Azure Expansion, яка передбачає створення хмарних сервісів. Вони будуть першими у своєму роді у країнах Східної Європи та Центральної Азії, йшлося на брифінгу в п'ятницю.

"Україна сьогодні робить величезний крок до створення цифрової держави. Сьогодні, напевно, вперше в історії країни ми почали ділові відносини з компанією з капіталізацією понад $1 трлн. Це дуже важливо, що Україні довіряють... Потенційна взаємодія з Microsoft — це цифровий стрибок для нашої держави. Сьогодні розвивається цифрова економіка в нашій країні", - сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він нагадав, що одна з пріоритетних цілей Міністерства цифрової трансформації є за 2,5 року оцифрувати 100% державних послуг, а також зазначив, що за наступні 3 роки в рамках співпраці українська сторона планує залучити до пограми понад 100 тис. нових досвідчених IT-спеціалістів. Крім того, за словами керівника міністерства, уряд розглядає перенесення сервісів "Дія 2.0" у хмари Microsoft.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна стала першою у світі за використанням криптовалюти

В Україні з'явиться електронне свідоцтво про народження дітей до 14 років. Як повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації на своєму сайті, відповідну постанову Кабмін ухвалив під час сьогоднішнього засідання.

Зараз ви читаєте новину «Мінцифри України та Microsoft оголосили про співпрацю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути