Ексклюзиви
вівторок, 01 травня 2012 11:37

У Дніпропетровську на мітинг комуністів прийшли 70 людей

У Дніпропетровську на мітинг комуністів прийшли 70 людей
Фото: ria.ru

У Дніпропетровську на площі Леніна пройшов мітинг комуністів. Мітинг зібрав близько 70 людей переважно пенсійного віку. Вони протестували проти прийняття нового Трудового кодексу, підвищення тарифів на комунальні послуги, медичної реформи тощо.

Організатором мітингу випустив Дніпропетровський обласний союз радянських офіцерів та громадська організація "Радянський центр".

Рішенням міськради у зв'язку з вибухами, що сталися 27 квітня, скасували проведення масових заходів. Тому учасники мітингу не змогли використовувати звукопідсилювальну апаратуру та встановити у підніжжя пам'ятника Леніну намети і транспаранти.

Біля пам'ятника Леніну зараз перебувають 9 міліціонерів. В хід акції вони не втручалися. Висловити солідарність з Дніпропетровськими комуністами прийшли представники Народного фронту Туреччини. Вони розгорнули великий транспарант, на якому кількома мовами було написано: "Америка — геть з Близького Сходу". Представники організації пояснили, що протестують проти американської експансії Сирії та Ірану. Народний фронт Туреччини - це комуністична організація, членами якої є громадяни Туреччини, які зараз живуть та працюють у Дніпропетровську. Підтримати першотравневий мітинг КПУ вони приїзджають кожного року.

Акція тривала близько 2 годин. Висловитися міг будь-хто бажаючий.

"Наші вимоги — повернення радянської влади, - розповів учасник мітингу 82-річний Олександр Зюзін. - Радянська влада обов'язково повернеться. Не може бути так, щоб одні купалися у розкоші, а інші — жебракували. Поверненню радянській владі заважає єдине — те, що ліві сили зараз не можуть об'єднатися у один кулак".

"Давайте всі об'єднаємося, щоб Яценюк, Тягнибок та інші фашисти бачили, що ми їх не боїмося", - закликала учасників 82-річна пенсіонерка Катерина Дабарская.

Учасники мітингу також розгорнули транспарант "Новому КЗоТу — нет!", протестуючи проти прийняття нового Трудового кодексу, та закликали усіх бажаючих 9 травня зібратися біля пам'ятника генералу Пушкіну та пройтись колоною містом. Учасники мітингу поклали квіти до памятника В. Леніну.

Після закінчення мітингу залишаються ще два десятка людей. Тримають портрет Сталіна, плакати з гербом Радянського Союзу та з георгіївськими стрічками.

Деякі учасники вважають, що вибухи у Дніпропетровську, які сталися 27 квітня, організували націоналістичні українські сили, аби залякати народ і підірвати проведення святкової демонстрації.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровську на мітинг комуністів прийшли 70 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути