понеділок, 21 січня 2008 13:19

У Дніпропетровській області вартість хліба зросте на 20-30%

У Дніпропетровську за останні кілька днів вартість хліба збільшилася в середньому на 10 копійок, повідомив заступник голови Дніпропетровської облради Олег Мироненко.

"На жаль, виросла вартість і на соціальні сорти хліба в середньому на 10 копійок", - сказав він в інтерв"ю кореспондентові агентства "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

За його словами, однією з причин подорожчання хліба є невиконання обласної програми по підтримці виробників соціальних сортів хліба, яка була прийнята обласною радою в 2007 році.

О.Мироненко відзначив, що дана програма передбачала, що хлібовиробники  візьмуть кредити в банках і зможуть купити борошно, цукор та інші продукти з державного бюджету. Програма передбачала, що 8% коштів для погашення кредиту будуть компенсовані з держбюджету, ще 9% або 900 тис. грн. будуть виділені з обласного бюджету.

За словами О.Мироненка, держава у повному обсязі виконала свої зобов"язання і виділила гроші для погашення кредиту. Разом з тим 900 тис. з обласного бюджету Дніпропетровська обладміністрація не забрала, оскільки не провела конкурси і не визначила хлібокомбінати, які повинні були отримати гроші з обласного бюджету. За словами співбесідника агентства, ці гроші не використані і були повернені в казначейство.

О.Мироненко відзначив, що в найближчі 6-7 місяців не виключає, що вартість хліба зросте в цілому в області на 20-30%.

Крім того, співбесідник висловив  побоювання, що програма, яка передбачає підтримку хлібовиробників, що печуть соціальні сорти хліба, цього року не буде прийнята.

О.Мироненко також відзначив, що на вартість хліба в Україні впливатиме і зростання ціни на зерно у світі, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровській області вартість хліба зросте на 20-30%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути