неділя, 28 листопада 2010 10:08

У Дніпродзержинську затриманий повісився за допомогою власного светра

У Дніпродзержинську затриманий повісився за допомогою власного светра

У Дніпродзержинську Дніпропетровської області затриманий покінчив життя самогубством.

Про це повідомляє ЦГЗ ГУМВС у Дніпропетровській області.

За даними ЦГЗ, до чергової частини ГУМВС України в Дніпропетровській області від оперативного чергового Дніпродзержинського МУ по телефону в суботу о 8.40 надійшло повідомлення про те, що в одній з камер ізолятора тимчасового утримання зазначеного міського управління виявлено труп слідчо-заарештованого місцевого жителя, 1974 року народження, раніше судимого в 2009 році за ст.ст. 309 ч. 1 ("Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту"), 317 ч. 2 ("Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів , психотропних речовин або їх аналогів") Кримінального кодексу України.

За цими статтями чоловік був засуджений Баглійським судом м. Дніпродзержинська до 4років 6 місяців позбавлення волі з відстрочкою виконання покарання на 2 роки.

Як повідомили в ЦГЗ ГУМВС у Дніпропетровській області, виїздом на місце встановлено, що 24.10.2010 слідчим відділом Баглійського РВ Дніпродзержинського МУ щодо загиблого за збут наркотичних речовин було порушено кримінальну справу за ст. 307 ч. 2 КК України ("Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів"). 24.11.2010 підозрюваного у зазначеній кримінальній справі було затримано в порядку ст. 115 КПК України та 26.11.2010 Баглійському районним судом м. Дніпродзержинська арештовано, після чого поміщено в ІТУ Дніпродзержинського МУ. Протягом наступної доби працівниками добового наряду МУ погодинно здійснювався контроль за поведінкою 13 осіб, які містилися у вказаному ІТУ. Останній раз перевірка здійснювалася 27.11.2010 в 07:40. У зв'язку з тим, що затриманий раніше був умовно засуджений, а інші вже були раніше судимі, його тримали у чотиримісній камері окремо.

У результаті слідчих дій, було встановлено, що підозрюваний покінчив життя самогубством шляхом удушення за допомогою власного светра, орієнтовно з 07:45 за 08:00. Один рукав він прив'язав до полиці для зберігання посуду, другий до шиї, і підібгав під себе ноги.

Під час його перебування в ОВС будь-які заходи фізичного та психологічного впливу з боку працівників міліції до останнього не застосовувалися. Затриманий скарг на здоров'я не висловлював. Труп направлено до слідчого моргу у м. Дніпродзержинську.

Попередній мотив самогубства - вчинення нового злочину, що потягне за собою кримінальну відповідальність і скасування відстрочки вироку за раніше скоєний злочин. У сукупності це призвело б до ще більшого терміну ув'язнення.

На місце події виїжджали представники прокуратури та судмедексперти. ГУМВС України в Дніпропетровській області проводить власну службову перевірку.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Дніпродзержинську затриманий повісився за допомогою власного светра ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути