субота, 04 серпня 2007 11:40

У ЦВК вважають, що задовольнити Тимошенко – нереально

Одночасне проведення виборів і референдуму щодо змін до Конституції – нереальне. Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера. За його словами, лише розгляд ініціативи на проведення референдуму у ЦВК займе не менше 15-ти днів. Ще більше місяця потрібно на зібрання та перевірку підписів.

"Чисто з технічних причин, є певні строки розгляду цього питання, є певні стадії, і ці стадії обминути просто так неможливо, - сказав Магера. - Я в даному разі говорю про Всеукраїнський референдум, який може мати обов"язкові наслідки при згоді багатьох політичних сил я допускаю, що може бути якесь прийнято рішення про проведення саме консультативного референдуму, але це знову ж таки це повинно бути рішення вищих органів влади, на сьогоднішній день таких рішень нема."

Ідея "два в одному" - і референдуму, і виборів - це одне з гасел кампанії Блоку Юлії Тимошенко. БЮТ пообіцяв назбирати не менше 3-х мільйонів підписів на підтримку такого плебісциту. Першим про референдум щодо конституційних змін заговорив Президент, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У ЦВК вважають, що задовольнити Тимошенко – нереально». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути