вівторок, 10 березня 2009 09:31

У Черновецького виникли проблеми з авторськими правами

У Черновецького виникли проблеми з авторськими правами

Диск столичного мера Леоніда Черновецького, який повинен був поступити в продаж ще 5 березня, поки пилиться на складі. За інформацією джерела з КМДА, збірка не виходить через проблеми з авторськими правами. У музичних магазинах столиці записи, які обіцяють продавати нарівні з рештою дисків, - по 30 гривень, вже давно чекають. "Покупці про нього вже питають, - розповів менеджер одного з магазинів Олег, - гадаю, що він непогано буде продаватися".

"Черновецький співає пісні, права на які належать іншим людям. Зараз це вирішуємо, - розповіли в оточенні мера. - Та і дизайн обкладинки не влаштовує, перемальовували. Тому сказати точно, коли вийде диск, складно". Зате пісні з дебютного альбому на честь 8 Березня кожні 35 хвилин грають на комунальному радіо "Київ", і це нікого з мерії не бентежить.

"Просто у нього душа просить"

"Все, що стосується юридичного оформлення прав на пісню, у нас немає ніяких претензій, на 100%", - розповів чоловік і продюсер Таїсії Повалій Ігор Ліхута. Мер заплатив співачці за право виконання її хіта, але скільки - пан Ліхута не говорить. Раніше у подружжя були проблеми з аудіопіратами. До того, що Черновецький вирішив виконати пісню Повалій, вона поставилася нормально. Але ідея заспівати дуетом поки ні до кого з них не приходила. Що стосується вокальних даних мера, продюсер відповів: "Тут не важливий факт рівня вокалу, акцент ставиться на тому, що така людина захотіла заспівати. Ніхто б не обговорював вокал, якби співала Тимошенко або Ющенко. Просто у нього душа просить". Диск вони обов"язково придбають.

А ось в оточенні Софії Ротару про те, що мер виконує пісню "Білий танець", почули вперше. "Я нічого не знаю про це, - розповіла нам невістка Софії Ротару Світлана Євдокименко, - він же, напевно, непублічно це робить?" Почувши, що мер виконує цю пісню на концертах (наприклад, 14 лютого в мерії на "Карнавалії"), здивувалася. Але суд меру не загрожує: "Знаєте, всі співають пісні Ротару, ми не забороняємо прихильникам творчості співати, судитися не будемо, тому що конкуренцію Софії Михайлівні ніхто не складе".

"Права на виконання зараз в Україні стоять близько $500 без тиражування, - розповів юрист Віталій Щебельський, - якщо пісню випускатимуть на диску, то з кожного потрібно платити близько 1,50 грн. за кожну пісню" (тобто якщо врахувати, що на диску 10 пісень, але 2 - народні, то з одного диска мерові доведеться роздати мінімум 12 гривень за те, що пісні переспівані). Покарання залежить від суми збитків, може бути адміністративна і навіть кримінальна відповідальність. Умисне порушення авторського права і суміжних прав караються штрафом від 10, а в особливо крупних розмірах до 3000 податком не оподатковуваних мінімумів (від 170 до 51000 гривень), до двох років виправних робіт або позбавленням волі на такій же самий термін із знищенням всіх екземплярів.

На обкладинці диска буде улюблена фотографія мера. Саме та, яку продають за 100 гривень на персональному сайті Черновецького. Придбати її можна, але тільки в електронному варіанті.

На гарячій лінії мера про те, коли можна буде купити диск, також не знають.

Дистриб"ютор диска - компанія MOON Records, яка працює з такими виконавцями, як Наталія Могилевська, "Океан Ельзи", Скрябін. Там підтверджують, що диск готовий, але поки "допрацьовуються деякі нюанси".

Як повідомлялося, компанія "Містерія звуку Україна" випустила диск пісень у виконанні мера Києва Леоніда Черновецького.

Також на обкладинці написано "Якщо ви хочете допомогти знедоленим людям похилого віку і дітям, зателефонуйте: 15-51 або 8(044) 391-7373".

За даними "MOON Records", на диску у виконанні Черновецького записані пісні Михайла Боярського "Все пройдет", Ігоря Корнелюка "Дожди", В"ячеслава Добриніна "Не сыпь мне соль на рану", Михайла Шуфутинського "Соло", Каті Лель "Долетай", В"ячеслава Бикова "Любимая моя", Таїсії Повалій "Губы твои алые", Стаса Михайлова "Свечи", а також народні пісні - "Эх, дороги", "Пара гнедых".

За матеріалами Сегодня, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Черновецького виникли проблеми з авторськими правами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути