неділя, 15 серпня 2010 17:36

У Черновецького хочуть обов'язкове медичне страхування

У Черновецького хочуть обов'язкове медичне страхування

В Україні необхідно вводити обов'язкове медичне страхування. Таку думку висловив в. о. начальника головного управління охорони здоров'я КМДА Володимир Загородній, передає Gazeta.ua.

На його думку, відношення між лікарем, пацієнтом і державою мають стати економічним важелем.

"Я був учасником добровільного медичного страхування, коли працював у колишній французькій колонії. Там я підписав контракт, і мені повідомили, які відрахування з моєї заробітної плати підуть на медичне страхування. У контракті було прописано мою посаду, ім'я сімейного лікаря і роботодавця, який мене фінансував. Дільничний лікар оглядав мене 2 рази на рік - міряв тиск, температуру, з'ясовував, чи є в мене скарги на здоров'я. Перший раз ми домовилися зустрітися з лікарем на 19 годин. За те, що він приїхав у неробочий час, я йому заплатив, і він виписав чек. Наприкінці року до мене зателефонував податковий інспектор і повідомив що з тих грошей лікар сплатив податок. Якби я не використав 2 візити лікаря, то для нього вартість страховки наступного року була б 20 % дорожча. А оскільки він пройшов 2 огляди, для нього навпаки зробили знижку. ", - пояснив він у коментарі Gazeta.ua і наголосив, що такий порядок відносин між лікарем і пацієнтом були б прийнятні і для України.

"Якби у мене були якісь проблеми зі здоров'ям, мене б направили до профільного фахівця. За це б зі страховки вирахували додатково", - сказав Загородній.

Він вважає, що для введення страхової медицини першим має бути рішення Верховної Ради. Плата за медичне страхування має складати 5%.З них 2% повинні лягти на роботодавця, а 3% - на працюючого. Кожен має розраховувати на медичні послуги такої якості, за яку він сплатив. Має бути обов'язкова страховка з бюджету, а також страховка, на яку кожен заробив своєю працею.

"Це несправедливо, коли одна людина пропрацював 30-40 років , а інша людина - жодного дня, а у лікарні їх кладуть поруч і дають їх однаково дешеві ліки", - зазначив Звгородній.

На його думку, до страхової медицини Україна прийде у будь-якому разі, бо зараз усі витрати на лікування і так лягають на кишені самого пацієнта. Адже 70% і більше у видатках на медицину йдуть на зарплатню лікарям і комунальні послуги.

Зараз ви читаєте новину «У Черновецького хочуть обов'язкове медичне страхування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути