Ексклюзиви
четвер, 14 січня 2010 17:13

Медицині не вистачає 22 млрд гривень - Князевич

Медицині не вистачає 22 млрд гривень - Князевич

На сьогодні за найбільш скромними оцінками для нормального функціонування системи охорони здоров"я потрібно не менше 56 млрд. грн.

Про це на розширеному засіданні Національної ради з питань охорони здоров"я населення при Президентові України заявив міністр охорони здоров"я України Василь Князевич.

"На жаль, існуючі ресурси, включаючи добровільне страхування та лікарняні каси, забезпечують галузь лише на 60% від потреби. Виникає дефіцит більше 22 млрд грн, який вимушені частково покривати наші пацієнти", – зазначив міністр.

За словами Князевича, серед можливих джерел, що застосовуються в світовій практиці, в першу чергу треба розглядати відрахування від фондів оплати праці підприємств, що дозволить створити необхідні фонди для запровадження обов"язкового медичного страхування.

"Проте, це джерело також не дозволить покрити дефіцит у фінансуванні. Відрахування на рівні 5% не забезпечують навіть додаткових 15 млрд грн надходжень. До того ж слід враховувати, що наш підприємець і так "задавлений" різними податками та зборами, і навряд чи витримає великий додатковий тягар", – зазначив міністр.

Василь Князевич, щоб вирішити питання нормального забезпечення коштами української медицини, зазначив, що необхідно відмовитись від чисто механічного підходу збільшення різного роду асигнувань. Треба шукати шляхи раціонального використання коштів, забезпечення їх максимальної віддачі.

За матеріалом Zaxid.net

Зараз ви читаєте новину «Медицині не вистачає 22 млрд гривень - Князевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути