Ексклюзиви
вівторок, 03 листопада 2009 18:46

Страхування не поширюється на п"яних туристів

"На відпочинку в Туреччині моя дружина відчула гострий біль у серці. Викликали медиків, однак на територію готелю машину відмовилися пускати. Ліки купували за свої гроші. Чи відшкодують нам їхню вартість?"

Запитує киянин Ігор Затинний


— Якщо захворіли на відпочинку, треба негайно, не пізніше аніж протягом 24 годин, звернутися до страховика, — радить 40-річний Аркадій Маслов, комерційний директор туристичної компанії-оператора "Тез Тур". — Телефон указано в договорі зі страховою компанією. Якщо немає грошей на дзвінок, попросіть зателефонувати готельного гіда.

Якщо адміністрація готелю не пускає на територію спеціалізовану медичну службу страховика, пишіть скаргу. Тоді отримаєте юридичний захист від туристичної компанії-оператора. Якщо турист сам оплатив вартість медичних послуг або придбав медикаменти за рецептами довіреного лікаря страховика, йому повернуть витрачену суму. Для відшкодування в Україні необхідно подати медичний рапорт лікаря із діагнозом, докладними описами події та заходів допомоги хворому, а також рахунок про оплату послуг.

Однак страховка не поширюється на лікування хронічних захворювань і на туристів, які перебувають у стані алкогольного сп"яніння. Також купіть додатковий поліс страхування, якщо плануєте екстремальний відпочинок, займатися дайвінгом чи кататися на квадроциклах.

Зараз ви читаєте новину «Страхування не поширюється на п"яних туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути