середа, 03 вересня 2008 09:42

У центрі Миколаєва знайдено сенсаційні артефакти часів пізньої бронзи

У центрі Миколаєва знайдено сенсаційні артефакти часів пізньої бронзи

Миколаївські археологи під час розкопок в урочищі Дикий сад знайшли 13 сокир-кельтів часів пізньої бронзи, виготовлених справжніми майстрами ковальської справи майже три з половиною тисячоліття тому. Більшість артефактів ймовірно сховав їх давній власник за стінами свого будинку. Старовинні бронзові інструменти майже не зіпсувалися.

14-ту сокиру було знайдено північніше Миколаєва. Сенсаційні знахідки довели, що у 13-му столітті до нашої ери Дикий сад був політичною столицею великої території. Вона охоплювала нинішні Миколаївську, Одеську та Херсонську області. Як і нинішній, пра-Миколаїв відігравав важливу роль на транзитних шляхах. Історики майже впевнені, що саме тут формувався кіммерійський етнос.

За півроку розкопок миколаївські археологи знайшли в урочищі Дикий сад 9 будинків давніх кіммерійців. Споруди стояли дуже щільно. Таке архітектурне планування характерне для прадавніх міст. За попередніми підрахунками, у городищі жили понад півтисячі мешканців.

У 13 столітті до нашої ери такі великі міста були лише у Єгипті, Міжріччі та Індії. І, як виявляється, на території сучасної України, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «У центрі Миколаєва знайдено сенсаційні артефакти часів пізньої бронзи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути