середа, 30 січня 2008 14:34

У британської пенсіонерки знайшли картини вартістю в мільйони

Живопис, знайдений в будинку пенсіонерки з Оксфорда Джин Престон, померлої в 2006 році, оцінений в 2,7 мільйона фунтів стерлінгів (близько 5,4 мільйонів доларів). Цю цифру газеті TheTelegraph назвав Гай Швінге, представник аукціонного будинку Duke"s.

Спадкоємці Престон спочатку знайшли в її будинку дві роботи італійського художника XV століття Фра Анжеліко. Їх в квітні 2007 року продали за 1,7 мільйона фунтів стерлінгів (3,4 мільйона доларів). Потім в шафі Престон виявили дуже рідкісне видання творів англійського поета XIV століття Джеффрі Чосера, яке пішло з молотка за 75 тисяч фунтів стерлінгів (145 тисяч доларів).

Останні знахідки були зроблені ще пізніше: ними виявилися дві роботи художників-прерафаелітів Данте Габріеля Россетті і Едварда Берн-Джонса загальною вартістю близько мільйона фунтів стерлінгів. Ці картини родичі Престон передали державі: таким чином вони уникли сплати податку на спадок. Швидше за все обидва полотна будуть виставлені в оксфордському Ашмольському музеї, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У британської пенсіонерки знайшли картини вартістю в мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути