понеділок, 08 вересня 2008 10:38

У Британії в листопаді застрайкує мільйон чоловік

У листопаді Британію чекає масовий страйк, пише TheGuardian. Три найбільші профспілки країни, Профспілка працівників сфери послуг (PublicandCommercialServicesUnion, PCS), Національна профспілка викладачів (NationalUnionofTeachers), а також Профспілка працівників університетів і коледжів (UniversityandCollegeUnion) вирішили таким чином виразити своя незадоволеність двопроцентним обмеженням на підвищення зарплат, введене урядом.

Очікується, що в страйку візьмуть участь більш ніж 650 тисяч чоловік. Таке оголошення зробив генеральний секретар PCS Марк Сервотка (MarkSerwotka). Крім того, в акції можуть взяти участь ще близько 300 тисяч чоловік з профспілки Unison.

За словами Сервотки, міністри, що заробляють в середньому по 92-138 тисяч фунтів стерлінгів (184-276 тисяч доларів) на рік, "не мають анінайменшого уявлення", які зусилля доводиться прикладати низькооплачуваним працівникам освіти і сфери послуг, щоб справитися із зростаючими цінами, зокрема на продукти харчування і бензин.

Нагадаємо, в кінці липні річна інфляція в країні склала 4,4 відсотки, більш ніж в два рази перевищивши офіційний прогноз Центробанку. При цьому більше всього подорожчали продовольство, газ і електрика, повідоляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Британії в листопаді застрайкує мільйон чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути