Ексклюзиви
пʼятниця, 20 липня 2007 08:25

У 9 цистернах з фосфором пробоїни та тріщини

Станом на 7.00 сьогоднішнього дня піднято та завантажено на залізничні платформи три цистерни потяга з фосфором, що зазнав аварії у Львівській області.

Як повідомили в Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій, проводяться підготовчі роботи з підняття інших цистерн.

На 9 цистернах здійснюються роботи з ліквідації пробоїн і тріщин. Зважаючи на потенційну небезпеку фосфору, який залишився у пошкоджених цистернах і на ґрунті, продовжується їхнє зрошення водою та ізоляція від повітря пожежною піною. Відновлено пошкоджену ділянку залізничної колії довжиною 175 м.

До медичних закладів зі скаргами на стан здоров`я звернулося 152 особи, у тому числі 27 дітей (для медичного обстеження) та 24 працівники МНС.

За результатами досліджень, проведених фахівцями санітарно-гігієнічної лабораторії Львівської обласної СЕС, перевищень гранично допустимих концентрацій у повітрі та воді поліфосфатів та фосфорного ангідриду не виявлено. Загрози населенню немає.

Прийнято остаточне рішення з представниками підприємства з виробництва жовтого фосфору ТОВ "Казфосфат" Республіки Казахстан, які прибули до місця події 18 липня, стосовно відправки цистерн з фосфором до Казахстану і завантаження забрудненого ґрунту у контейнери і відправки його для утилізації, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У 9 цистернах з фосфором пробоїни та тріщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути