пʼятниця, 28 травня 2010 14:50

У 21 країні світу пройде акція на захист пам"яті про Голодомор

У 21 країні світу пройде акція на захист пам"яті про Голодомор

В Україні і 20 інших державах стартує кампанія "Не дамо погасити свічку пам"яті", присвячена Голодомору 1932-1933 років.

Як повідомили в прес-центрі Центру досліджень визвольного руху, за словами генерального секретаря Світового конгресу українців Стефана Романіва, "20 країн світу, де їх громадяни разом з українцями вшановуватимуть мільйони безневинних жертв злочинної політики геноциду, покажуть, що світ не дозволить ні забути, ні нівелювати пам"ять Голодомору в Україні 1932-1933 років".

19 червня в Києві пройде молитва за безневинно вбитими, після якої Cвічки Пам"яті відправляться в міста України і по всьому світу. У кожній країні, яка підтримала кампанію, - Велика Британія, Австралія, США, Іспанія, Канада, Аргентина, Бразилія, Греція, Росія та інші - участь в молитві візьмуть представники різних релігій та конфесій, політики, представники влади та української діаспори. Молільна Свічка також побуває в резиденціях Європарламенту та Організації Об"єднаних Націй.

До листопада 2010 року Свічка Пам"яті повернеться до України, де відбудеться скорботне вшановування пам"яті українців, знищених Голодомором.

"Національна пам"ять - не розмінна монета в руках політиків, що торгують національними інтересами України, - відзначив координатор кампанії в Україні Володимир Вятрович. - Своєю активною позицією українці не допустять ревізії ключових питань історії на догоду політичній кон"юнктурі".

Заступник голови Українського інституту національної пам"яті Владислав Верстюк відзначив, що інститут підтримує цю важливу для українського суспільства ініціативу, оскільки пам"ять про геноцид українців у 1932-1933 роках є невід"ємним елементом державного становлення України.

Організатори кампанії - Світовий конгрес українців, Український інститут національної пам"яті.

Кампанію підтримали - Центр національного відродження імені Степана Бандери, Фонд "Україна 3000", Київське товариство "Меморіал", Союз української молоді, "Пласт", ГО "Люстрація", Центр досліджень визвольного руху, Молодіжний націоналістичний конгрес.

Нагадаємо, народний депутат Василь Кисельов (входить до коаліції) зареєстрував у парламенті проект закону, яким пропонується відмовитися від визначення Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У 21 країні світу пройде акція на захист пам"яті про Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути