Ексклюзиви
середа, 19 листопада 2008 15:20

У 2010 році житло в Україні може різко подорожчати

У 2010 році житло в Україні може різко подорожчати

Вартість житла в Україні може різко збільшитися в 2010 році, якщо уряд не прийме сьогодні заходів з виведення будівельної галузі з кризи, вважають в ЗАТ "Національна будівельна компанія" ("НБК", Київ).

"В Україні може повторитися ситуація Москви 2005 року, коли після певного будівельного буму всі чекали зниження цін, але забудовникам виявилося простіше "заморозити" будівництва, чим понизити ціни. В результаті, замість зниження дещо пізніше відбувся скачок цін на 20%", - говориться в прес-релізі компанії.

Прес-служба також приводить думку начальника відділу продажів "НБК" Дмитра Шості, що у майбутньому може спрацювати ефект відкладеного попиту, який призведе до різкого подорожчання квартир, оскільки багато компаній-забудовників сьогодні припинили роботи на своїх об"єктах на невизначений час. "Житлові проблеми українців нікуди не подінуться. Люди як і раніше шукатимуть можливості купити квартиру. Нерухомість все ще найнадійніший спосіб інвестування. Відкладаючи покупку до кращих часів, кожен громадянин вносить свою частинку до формування "відкладеного попиту", - вважає Д.Шостя.

У той же час, за його словами, основою ринку нерухомості після кризи стануть саме ті забудовники, які продовжують сьогодні будівництво. "Компаніям, що заморозили свої будівництва в 2008 році, в 2010-му буде складно відновити і завершити роботи. Проте учасники ринку сходяться в одному: стабільні компанії, що продовжують сьогодні будівництво, переживуть кризу, стануть основою ринку нерухомості в післякризовий час, і незабаром диктуватимуть свої умови ринку", - відзначив Д.Шостя, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «У 2010 році житло в Україні може різко подорожчати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути