Ексклюзиви
пʼятниця, 09 березня 2018 02:57

Туристів запрошують на масове підкорення Говерли

Туристів запрошують на масове підкорення Говерли
Туристи підкорюють Говерлу. Фото: Львівський турист

Усіх охочих запрошують долучитися до традиційного масового сходження на найвищу вершину українських Карпат – гору Говерла, що цьогоріч відбудеться 24 березня.

"Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА спільно з обласною федерацією спортивного туризму та туристсько-альпіністським центром "Скеля" запрошують усіх охочих взяти участь у традиційному масовому сходженні на гору Говерла "Говерляна-2018". Цьогоріч сходження відбудеться 24 березня. Такі традиційні сходження відбуваються вже понад 50 років", - йдеться в публікації прес-служби Львівської ОДА..

Учасниками можуть бути усі фізично здорові та активні особи віком від 14 років, які є прихильниками здорового способу життя, спорту та туризму, бажано з навичками участі у зимових походах вихідного дня (діти молодші 14 років – тільки у супроводі дорослих).

Очолюватиме сходження та прокладатиме маршрут на вершину, здійснюючи контроль за безпекою руху, штурмова група досвідчених інструкторів-альпіністів. Учасники підніматимуться на вершину кожен у своєму загоні. Загальний час (підйом і спуск) – близько 8 годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їжа є лише та, що зміг донести на собі"

Для сходження потрібно мати теплий вітронепроникний костюм, куртку, шапку, рукавиці, сонцезахисні окуляри, теплі шкарпетки, черевики на зразок "вібрам" з бахілами, змінний одяг, взуття, харчі для споживання у вагоні потяга та в польових умовах, термос з гарячим чаєм, сухофрукти, яблука, лимон, солодощі тощо. Без необхідного спорядження до сходження не допускатимуть.

Збір та реєстрацію учасників планують провести в п'ятницю, 23 березня, о 21:00 в центральній залі головного залізничного вокзалу станції Львів. Учасників "Говерляни-2018" організовано на спеціальному поїзді довезуть зі Львова у Ворохту й назад.

Участь у сходженні фінансується за кошти учасників або організацій. Організаційний внесок – 650 грн.

Похід та сходження, зокрема, буде здійснюватися зі сторони селища Ворохта Івано-Франківської області ущелиною річки Прут – через Карпатський національний природний парк та урочище "Заросляк".

Зараз ви читаєте новину «Туристів запрошують на масове підкорення Говерли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути