Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2008 12:34

Турецькі ВПС знову завдали удару по півночі Іраку

Турецька авіація в п"ятницю завдала повітряних ударів по місцях базування курдських бойовиків у Північному Іраку, передає телекомпанія CNN-Turk. Телеканал посилається на інформацію телебачення Північного Іраку, але не наводить подробиці.

Турецький Генштаб поки не підтвердив повідомлення про операцію, що проводилася на суміжній території. Президент Туреччини Абдулла Гюль заявив напередодні, що транскордонні операції турецької армії на півночі Іраку проти бойовиків сепаратистської Робочої партії Курдистану, що там базуються, триватимуть і надалі.

Турецький парламент у жовтні минулого року надав уряду країни мандат на проведення транскордонних операцій в суміжному Північному Іраку проти бойовиків сепаратистської РПК, які там базувалися.

У результаті трьох повітряних рейдів, проведених турецькою армією в грудні, за даними Генштабу, були ліквідовані щонайменше 175 курдських бойовиків.

РПК, оголошена ООН і ЄС терористичною організацією, майже чверть століття веде збройну боротьбу за автономію для курдів на частині турецькій території. Цей конфлікт забрав близько 40 тисяч життів.

Турецька влада відкидає можливість діалогу з сепаратистами і має намір покінчити з РПК силою, передає РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Турецькі ВПС знову завдали удару по півночі Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути