неділя, 17 серпня 2008 12:15

Турецька авіація завдала удару по позиціях курдів в Іраку

Турецькі літаки завдали бомбового удару по позиціях курдів на півночі Іраку, повідомляє AFP. Метою авіанальоту була печера в районі Авазін-Басяна (Avasin-basyan), що служила укриттям групі бойовиків з Робочої партії Курдистану (РПК). За даними військових, вони готували вторгнення на територію Туреччини.

Як уточнює AFP, з посиланням на джерело в турецькій армії, бомбардування цілі пройшло успішно, і літаки повернулися на базу без втрат. Про кількість убитих з боку курдських бойовиків не повідомляється.

Турецькі військово-повітряні сили проводять бомбардування курдських позицій на півночі Іраку з 16 грудня 2008 року. У лютому турецька армія провела в Іраку великомасштабну наземну операцію, яка продовжилася вісім днів. За офіційними даними, в ході операції було убито 240 бойовиків РКП, а також зруйновані десятки баз і тренувальних таборів.

Нагадаємо, що Туреччина, США і Євросоюз вважають Робочу партію Курдистану, контролюючу північ Іраку, терористичною організацією. В результаті військових дій, початих РПК в 1984 році, загинули більше 30 тисяч чоловік, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Турецька авіація завдала удару по позиціях курдів в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути