вівторок, 13 квітня 2010 10:13

Труну Марії Качинської відправили до Польщі: упізнано 45 тіл (ФОТО)

Літак з тілом загиблої в авіакатастрофі під Смоленськом дружини президента Польщі Марії Качинської вилетів з Москви в столицю Польщі.

У Москві Марію Качинську провів її рідний брат Конрад Мацкевіч. У аеропорту був присутній посол Польщі в РФ Єжи Бар.

Через дві години у Варшаві в аеропорту "Окенче" відбудеться коротка траурна церемонія, після чого труна з тілом дружини президента Польщі у супроводі ескорту відправиться по головних вулицях Варшави в президентський палац, повідомив заступник керівника канцелярії глави Польщі Яцек Сасін.

Труна з тілом Марії Качинської буде встановлена поряд з труною президента Польщі Леха Качинського в каплиці в президентському палаці. Тут з главою держави і його дружиною зможуть попрощатися члени сім"ї, друзі та найближчі соратники.

Потім дві труни будуть виставлені на першому поверсі президентського палацу, канцелярія президента відкриє громадянам вільний доступ для прощання.

Сасін відзначив, що траурна церемонія в суботу буде присвячена всім полякам, які трагічно загинули 10 квітня в авіакатастрофі під Смоленськом.

Замглави адміністрації президента Польщі сказав також, що остаточне рішення щодо часу та місця похорону приймуть члени сім"ї Качинських.

Між тим, упізнані тіла 45-ти загиблих в авіакатастрофі.

Про це повідомила Міністр охорони здоров"я РФ Тетяна Голікова за підсумками робочих нарад з представниками польської сторони.

Вона відзначила, що зараз йде спільна робота з польськими фахівцями з організації транспортування тіл загиблих до Польщі.

Вона уточнила, що продовжиться процедура упізнання для родичів загиблих, які прибули напередодні до Москви.

Нагадаємо, польський урядовий літак "Ту-154" розбився під Смоленськом вранці 10 квітня. Всі 96 осіб, які були на борту, загинули.

Серед них - Президент Польщі Лех Качинський з дружиною і низка високопосадовців, зокрема все військове керівництво країни.

За матеріалами РИА "Новости", ИТАР-ТАСС

Фото: Reuters

Зараз ви читаєте новину «Труну Марії Качинської відправили до Польщі: упізнано 45 тіл (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути