вівторок, 13 квітня 2010 09:12

У Польщі прощаються з жертвами Смоленської авіакатастрофи (ФОТО)
6

Заходи на згадку про загиблих 10 квітня при падінні Ту-154 під Смоленськом продовжаться в Польщі у вівторок, також цього дня почнеться відправка з Росії на батьківщину тіл жертв авіакатастрофи.

На згадку про загиблих обидві палати парламенту Польщі - Сейм і Сенат - о 14:00 (15:00 за київським часом) 13 квітня проведуть траурне засідання.

Спікер Сейму Польщі Броніслав Коморовський, виконуючий зараз обов"язки президента країни, зачитає прізвища всіх загиблих депутатів і сенаторів. Присутні вшанують хвилиною мовчання пам"ять своїх колег. Потім відбудеться богослужіння.

У траурних заходах візьмуть участь парламентарії, родичі загиблих, члени уряду, депутати Європарламенту на чолі з його головою Єжи Бузеком.

Тим часом, родичі тих, хто знаходився в Ту-154 продовжують прибувати до Москви.

Групи з них формуються спільно з генеральним консульством Польщі для відправки в Бюро судової медичної експертизи для проведення процедури упізнання. До складу кожної групи входять психологи, медики і перекладачі.

За словами заступника мера Москви Петра Бірюкова, тіла деяких жертв, які були перевезені для упізнання до Москви, у вівторок почнуть відправляти на батьківщину.

За даними польської сторони, в даний час з-під уламків літака витягнули 87 тіл загиблих, останки решти можна буде витягнути лише після того, коли краном піднімуть шматки літака.

На даний момент упізнано 45 загиблих в авіакатастрофі. Раніше в понеділок було упізнано тіло Марії Качинської, дружини президента Леха Качинського. Очікується, що у вівторок після обіду її тіло буде доставлено до Польщі. Труна з тілом Марії також, ймовірно, буде виставлена в президентському палаці поряд з труною чоловіка.

Прощання з президентом і першою леді буде відкрите для всіх охочих, обіцяє польська влада. Щодо похорону Леха та Марії Качинських, то він, ймовірно, пройде в суботу, 17 квітня.

Нагадаємо, літак Ту-154 польського президента розбився під Смоленськом вранці 10 квітня. За попередніми даними, літак зачепився за верхівки дерев при посадці в сильному тумані. Повідомляється, що на борту знаходилось 96 осіб - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Не вижив ніхто. Загинули президент Польщі Лех Качинський, його дружина і представники керівництва країни. Вони прямували в Катинь, щоб взяти участь в траурних заходах на місці масового поховання жертв політичних репресій.

Фото: Reuters

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «У Польщі прощаються з жертвами Смоленської авіакатастрофи (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути