Ексклюзиви
понеділок, 17 червня 2024 12:47

"Тривають жорсткі бої" - Сирський повідомив про ситуацію на Східному фронті

"Тривають жорсткі бої" - Сирський повідомив про ситуацію на Східному фронті
Ворог атакує на Покровському напрямку. Фото: Генштаб ЗСУ

На Східному фронті характер дій ворога суттєво не змінився.

На Купянському, Покровському, Курахівському, Времівському напрямках тривають активні наступальні дії різної інтенсивності. Росіяни намагаючись прорвати оборону наших військ та захопити важливі ділянки місцевості. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

"Основні зусилля ворог зосереджує на Покровському напрямку, де сконцентрована переважна кількість його ударних бригад і полків. Тривають жорсткі бої в районах Глибокого, Часового Яру, Старомайорська, Роботиного, Кринок та островів у прибережній частині лівого берега Дніпра", - вказав він.

Сирський займався вивченням обстановки, допомагав командирам бригад в організації бойових дій, розв'язанні проблемних питань, забезпеченні додатковою кількістю озброєння і боєприпасів, посилення резервами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад тисяча окупантів і гори техніки: оновили втрати РФ в Україні

"Ворог чудово розуміє, що в результаті поступового надходження значної кількості озброєння та військової техніки від наших партнерів, прибуття перших F-16, що посилить нашу ППО, час гратиме на нашу користь, а його шанси на успіх будуть зменшуватись. Тому, командування російських військ наразі докладає усіх зусиль для нарощування інтенсивності та розширення географії бойових дій з метою максимального виснаження наших військ, зриву підготовки резервів, недопущення переходу до активних наступальних дій", - пояснив Сирський.

Днями на Донеччині воїн однієї з бойових бригад ЗСУ самостійно взяв у полон чотирьох російських окупантів. Це свідчить про високий бойовий дух захисників, наголосив головнокомандувач.

Російські окупаційні війська мали високий рівень втрат під час наступу у Харківській області у травні. Про це журналістам сказав посадовець НАТО у Брюсселі.

За його словами, у травні Росія втрачала по тисячі військових загиблими щодня.

Зараз ви читаєте новину «"Тривають жорсткі бої" - Сирський повідомив про ситуацію на Східному фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути