середа, 11 вересня 2019 13:55

"Треба про серйозні речі сказати" – Сущенко розчулив розповіддю про сина

"Треба про серйозні речі сказати" – Сущенко розчулив розповіддю про сина
Син Максим записував відеозвернення і писав листа Путіну з проханням звільнити Романа Сущенка. Фото: Reuters

Журналіст Роман Сущенко через листи підтримував зв'язок із сином Максимом, якому на момент затримання українця було 8 років.

Про це Сущенко розповів на спільній із адвокатом Марком Фейгіним прес-конференції.

"Це все відбулося раптово і жахливо. Я опинився у буцегарні у Москві, а родина залишилася у Парижі. Дружина знайшла слова, пояснила синові, яка ситуація і куди батько потрапив. Я собі можу уявити, який був стрес психологічний у дитини. Я досі не бачив його звернення - він записував. Я досі готуюся до серйозної роботи, оскільки втрачені 3 роки потрібно надолужувати, треба про серйозні речі сказати.

Але мене тішить, що ми спілкувалися через листи. Я намагався пояснити, що у нас велике майбутнє. Мотивував його, хвалив здобутки, про які я знав. Малював машини, писав віршики, що ми поїдемо туди й туди. Намагався створити в його уяві якісь образи. Потім я зрозумів, що це був досить виважений та інтуїтивно правильний шлях, оскільки від зими цього року мені почали писати листи його однокласники, класний керівник", - поділився Сущенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські тюремщики відібрали у Сущенка малюнок сина

Журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016-го у Москві, куди він прибув із приватною поїздкою з Парижа. 7 жовтня 2016-го йому пред'явили звинувачення в шпигунстві. Московський суд засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму.

Після затримання син Максим у відеозверненні просив відпустити батька додому. Згодом написав листа напряму Володимиру Путіну зі словами "Мені 9 років і один я сім'ю не потягну. Так що виручіть мене".

7 вересня відбувся обмін утримуваними Україною та Росією громадянами у форматі "35 на 35". Серед інших, на Батьківщину повернувся і Сущенко.

Зараз ви читаєте новину «"Треба про серйозні речі сказати" – Сущенко розчулив розповіддю про сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути