Ексклюзиви
пʼятниця, 08 червня 2018 18:30

"Сказали, що там - шифр": російські тюремщики відібрали у Сущенка малюнок сина

"Сказали, що там - шифр": російські тюремщики відібрали у Сущенка малюнок сина
Під час побачення Романа Сущенка з рідними тюремні наглядачі слідкують навіть за жестами. Фото: Facebook

Ув'язненому у московському СІЗО "Лефортово" Романові Сущенку не передають малюнки сина, а побачення з рідними проходять у психологічно тяжкій атмосфері.

Про це Юлія Сущенко, дочка українського політв'язня, розповіла "Обозревателю".

" Не можна нічого передавати. Мене вразила ситуація, коли мама привезла малюнок мого десятирічного брата, який намалював Ейфелеву вежу. Підписав російською мовою. Мама хотіла просто принести і показати цей малюнок батькові. Не дозволили. Тому що не можна, щоб на фото або малюнках були написи - раптом це якийсь шифр?

Спілкуємося ми через скло, по телефону, в присутності співробітників СІЗО. Ведеться відеоспостереження, а розмова записується на диктофон. Стежать навіть за жестами нашими.Коли ми заходили в приміщення, де проходять побачення, батько вже був там. Коли побачення закінчувалося, ми виходили першими, а він ще там залишався ...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Його життя під загрозою" - повідомили новини про Володимира Балуха

Такі побачення - це правда важко. Ми ж не знаємо, коли побачення закінчиться, тому заходимо без телефонів, без годинника - і нас можуть буквально на півслові обірвати в будь-який момент. Тому ми намагаємося максимально багато сказати. Часом навіть перебиваємо один одного, тому що хочеться якомога більше встигнути ", - розповіла Юлія.

За 20 місяців арешту в московському СІЗО "Лефортово" у Романа Сущенка з'явилися зморшки та сиве волосся.

Зараз ви читаєте новину «"Сказали, що там - шифр": російські тюремщики відібрали у Сущенка малюнок сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути