Ексклюзиви
субота, 18 травня 2019 14:20

Трасу Київ-Одеса зроблять цементобетонною

Трасу Київ-Одеса зроблять цементобетонною

Автодорогу М-05 Київ-Одеса перетворять на повноцінний автобан. При цьому ремонт магістралі в межах Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей буде виконаний із застосуванням цементобетонного покриття. Як пише Центр транспортних стратегій, про це сьогодні повідомив керівник "Укравтодору" Славомир Новак.

"Кілька днів тому мені вдалося переконати наших колег з Європейського інвестиційного банку, щоб все наступне кредитне фінансування, яке ми отримаємо, було направлено саме на дорогу М-05 Київ-Одеса. Через кілька років матимемо повноцінний автобан. Плануємо цю дорогу в межах Черкаської області - в асфальтобетоні, а в межах Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей - в цементобетоні", - повідомив чиновник.

Він уточнив, що в 2019 році його відомство повністю підготує проектну документацію на капітальний ремонт дороги в межах Черкаської області. Також в поточному році в "Укравтодорі" сподіваються перейти до проектування капремонту тих ділянок в трьох областях, які будуть будуватися із застосуванням цементобетонного покриття.

"У цьому році ремонтуємо трасу Київ-Одеса за рахунок держбюджету. Також плануємо капітально відремонтувати ділянки цієї дороги в Київській області за рахунок коштів МФО. Зокрема, у Черкаській області за кошти Дорожнього фонду ремонтуємо ділянку протяжністю 15 км. Це половина протяжності найбільш проблемної ділянки - між Жашковом і Уманню ", - додав Новак.

6800 км доріг відремонтували протягом 2017–2019 років, повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Зараз ви читаєте новину «Трасу Київ-Одеса зроблять цементобетонною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути