субота, 23 листопада 2019 17:26

"Тоді їх міг врятувати хліб, тепер нас врятує пам'ять": активісти прийшли до консульств Росії по всій Україні

"Тоді їх міг врятувати хліб, тепер нас врятує пам'ять": активісти прийшли до консульств Росії по всій Україні
Акція пам'яті жертв Голодомору біля консульства РФ, Харків. Фото: hromadske

Десятки активістів у Львові, Києві, Одесі та Харкові вийшли до консульств Росії, бо вважають Москву винною у смерті мільйонів українців під час Голодомору 1932−1933 років.

Біля генерального консульства Росії у Харкові зібралися представники Об'єднання добровольців, активісти Всесвітнього Руху Патріотів України, члени Фрайкору та ветерани бойових дій на Донбасі, повідомляє Громадське.

"Це прямий зв'язок між минулим і теперішнім часом. Від Росії завжди відходили воєнні дії — це історичний факт: Фінляндія, Чехословаччина, Сирія. Якщо будемо пам'ятати, не буде повторюватися те ж саме", — розповів ветеран війни на Донбасі Олександр Оніщук.

Активісти розклеїли листівки біля консульства з написом: "Тоді їх міг врятувати хліб, тепер нас врятує пам'ять".

Консульство у суботу було зачинене, тому до мітингувальників ніхто не вийшов. Захід пройшов мирно. За порядком слідкували близько 30 поліцейських.

У Львові півсотня представників "Об'єднання добровольців" та "Всесвітнього Руху Патріотів України пікетували російське консульство у місті.

"Ми нагадуємо, що в Голодоморі винна саме Росія. Тому ми прийшли до російського консульства. У цей день важливо згадати, пом'янути тих людей, які загинули в часи Голодомору", — розповів Сергій Небельський активіст "Об`єднання добровольців".

Протестувальники у Львові також розклеїли листівки на паркані консульства з написом: "Голодомор. Пам'ятаємо. Помстимось".

З російського консульства до учасників акції також ніхто не вийшов. Захід відбувся мирно.

Аналогічні акції пройшли в Києві та Одесі.

"Згідно різних досліджень, від Голодомору 1932-33 років померло від 4 до 8 мільйонів українців. Ці втрати співставні з нашими втратами у Другій світовій війні. Ми українці і нам усе до снаги, але є дві речі, яких ми ніколи не зможемо – не зможемо це забути, не зможемо це пробачити", - сказав президент Володимир Зеленський на акції вшанування пам'яті жертв Голодомору в Києві.

Зараз ви читаєте новину «"Тоді їх міг врятувати хліб, тепер нас врятує пам'ять": активісти прийшли до консульств Росії по всій Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути