четвер, 22 квітня 2010 15:41

Тиждень без літаків значно знизив рівень забруднення повітря

Тиждень без літаків значно знизив рівень забруднення повітря

Вчені скористалися періодом заборони на авіаперельоти, спричиненим небезпекою вулканічного попелу, щоб вперше продемонструвати, що аеропорти є істотним джерелом забруднення навколишнього середовища.

Забруднення поруч з британськими аеропортами Хітроу та Гетвік значно скоротилися в перші три дні нельотного періоду. У четвер, п"ятницю і суботу рівні двох забруднюючих речовин - NO2 (діоксид азоту) і NOx (загальне позначення окисів азоту) - скоротилися практично до нуля.

Такі азотні забруднювачі поглиблюють проблеми з диханням у літніх людей і пацієнтів із захворюваннями серцево-судинної системи, а також під впливом сонячного світла можуть перетворюватися у більш шкідливі речовини, які викликають свого роду "смог" над містом.

Дослідження проводилося Беном Барратом і Гарі Фуллером з Групи досліджень навколишнього середовища в Королівському коледжі в Лондоні.

"Ми завжди були цілком впевнені, що це "ефект аеропортів", але у нас ніколи не було можливості довести це, - пояснює Баррат. - Їх закриття дозволило нам провести дослідження, і ми отримали переконливі докази, що це так і є".

Inopressa

Зараз ви читаєте новину «Тиждень без літаків значно знизив рівень забруднення повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути