середа, 21 квітня 2010 09:34

Велика Британія зняла заборону на польоти

Велика Британія зняла заборону на польоти
Повітряний простір Великої Британії, закритий через хмари вулканічного попелу, частково відкрився 20 квітня о 22:00 за місцевим часом (00:00 21 квітня за київським часом).

У лондонському аеропорту Хітроу ввечері у вівторок приземлився рейс з Ванкувера, що став першим за останні п"ять днів. Раніше заборона на польоти вже був частково знята в Шотландії і деяких частинах північної Англії.

Як повідомили представники британських авіаліній, з 22:00 20 квітня майже на всій території Великобританії скасовуються заборони на польоти, що діяли раніше.

У британському повітряному просторі поки залишаються декілька "заборонених для польотів" зон - над тими територіями, де концентрація попелу в повітрі перевищує гранично допустимий рівень. Де саме заборонені польоти, представники авіаційної влади не уточнюють, заявивши лише, що кількість таких зон незначна.

Раніше у вівторок було знято заборону на польоти над територією Норвегії. Тоді повідомлялося, що мова йде про "тимчасове вікно", відкрите 20 квітня до 18:00 за Гринвічем. Однак пізно ввечері у вівторок авіаційна влада Норвегії оголосила, що всі обмеження на польоти в повітряному просторі цієї країни знімаються ще як мінімум до 21 квітня 06:00 за Гринвічем з перспективою подальшої пролонгації цього рішення.

Також у вівторок увечері стало відомо, що Польща має намір відкрити свій повітряний простір з 21 квітня 07:00 за Гринвічем.

15 квітня Велика Британія та Данія, а за ними і більшість інших країн Європи, ввели заборону на польоти через хмари попелу, викинутого ісландським вулканом Ейяфьятлайокудль. Авіаційне сполучення в Європі було практично паралізоване. Були скасовані понад 60 тисяч рейсів, авіакомпанії зазнали збитків у сотні мільйонів доларів.

Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Велика Британія зняла заборону на польоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути