вівторок, 20 квітня 2010 20:39

Фінляндія заборонила літати до середи, а Париж відкриває нові "повітряні коридори"

Фінляндія заборонила літати до середи, а Париж відкриває нові "повітряні коридори"

Служба цивільній авіації Фінляндії ухвалила рішення продовжити терміни закриття повітряного простору над країною до 6:00 по Гринвічу середи у зв"язку з підвищенням щільності хмари вулканічного попелу, що повисла над країною, повідомило у вівторок агентство ЕФЕ.

За даними Метеорологічного інституту Фінляндії, над центральною і південною частиною країни знов повисне хмара попелу. Проте, цього разу вона буде щільнішою, ніж в попередні дні.

У Фінляндії закрито 25 аеропортів, включаючи повітряну гавань Хельсінкі. Авіакомпанія Finnair була вимушена відмінити всі рейси, заплановані на вівторок.

У той же час головне управління цивільної авіації Франції вивчає можливість відкриття нових "повітряних коридорів" для збільшення кількості рейсів з Парижу, повідомило у вівторок агентство ЕФЕ з посиланням на директора управління Патріка Ганділа.

"Якщо ситуація буде надалі сприятливою, то ми продовжимо вивчення нових ("повітряних" - ред.) коридорів", - сказав П.Ганділ.

З ранку вівторка авіасполучення в аеропортах Парижа поступово поновлюється.

Авіакомпанії протягом вівторка забезпечать "від третини до чверті" всіх рейсів, що здійснюються через паризькі аеропорти.

Насамперед влада має намір відновити авіасполучення між континентами, а також відкрити декілька "повітряних коридорів" між аеропортами Парижа і півдня країни, звідки не може вилетіти велика кількість пасажирів.

Зокрема, планують відкриття "повітряних коридорів" для рейсів цивільної авіації між Парижем і Бордо, Тулузою, Марселем і Ніццою. Раніше по цих маршрутах були проведені тестові польоти. Представники авіакомпаній переконалися, що хмара вулканічного попелу не заважає авіасполученню.

"Таким чином, я можу гарантувати людям повну безпеку", - сказав П.Ганділ.

За його словами, "існує невелика небезпека для двигунів". Якщо це підтвердиться на практиці, то польоти знову будуть припинені.

Тим часом, представники авіакомпанії "Ер Франс" заявили, що в нормальний режим роботи повинні повернутися літаки, що здійснюють міжконтинентальні рейси, що прибувають до паризьких аеропортів. Вони сподіваються "поступово" відновити внутрішні рейси, а також авіасполучення Франції з південними європейськими країнами.

Як повідомлялося раніше, виверження вулкана в Ісландії, що почалося 14 квітня, призвело до закриття повітряного простору над багатьма країнами Європи.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Фінляндія заборонила літати до середи, а Париж відкриває нові "повітряні коридори"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути