вівторок, 20 квітня 2010 08:44

На Європу насувається нова хмара попелу

На Європу насувається нова хмара попелу
Вулкан Ейяфьяллайекюль (Ісландія), виверження якого раніше майже припинилося, знову почав викидати попіл на велику висоту. Утворилась нова хмара попелу. Вона рухається у бік Великої Британії.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті британської служби контролю повітряного руху (NATS). Відзначається, що хмара може створити нові перешкоди для авіасполучення, яке почало налагоджуватися.

У повідомленні говориться, що, за попередніми даними, вранці у вівторок, 20 квітня, повинні відкритися аеропорти Шотландії. Що стосується аеропортів, розташованих у південній частині Великої Британії, зокрема, лондонських, NATS не береться робити прогнозів, посилаючись на те, що ситуація постійно змінюється.

AFP відзначає, що British Airways планувала відновити польоти до Лондона і з Лондона ввечері 20 квітня, проте після повідомлення NATS авіакомпанія переглянула ці плани.

Вдень 19 квітня ісландські вчені заявляли, що активність вулкана Ейяфьятлайокудль знижується.

Повітряний простір Великої Британії було закрито 15 квітня. Пізніше британський уряд ухвалив рішення використовувати судна Королівського флоту для доставлення додому британців, які не можуть виїхати з континентальної частини Європи.

Через хмару вулканічного попелу, яку викинув ісландський вулкан, було припинене авіасполучення над більшою частиною Європи. Загалом скасували 63 тисячі рейсів.
Lenta.ru, РИА Новости
Зараз ви читаєте новину «На Європу насувається нова хмара попелу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути