понеділок, 19 квітня 2010 14:43

Ісландський вулкан став менш активним

Ісландський вулкан став менш активним
Активність ісландського вулкана Ейяфьятлайокудль, виверження якого призвело до закриття повітряного простору над багатьма країнами Європи, значно знизилася.

Про це повідомляє в понеділок, 19 квітня, Геологічна служба Ісландії при метеорологічному бюро країни.

За даними служби, вранці в неділю не було зареєстровано викидів вулканічного попелу в атмосферу. Також радар служби, що перебуває поряд з ісландським містом Кефлавік, не зафіксував викиду магми з жерла вулкана.

Нагадаємо, виверження вулкана Ейяфьятлайокудль почалося 14 квітня. Вулкан розташований в 200 кілометрах на схід від столиці Ісландії Рейк"явіка.

Через хмару попелу, яка піднялася після виверження у багатьох європейських країнах, було введено заборону на польоти, що продовжує діяти й зараз.

За даними європейської організації з контролю за безпекою повітряного руху, з четверга у Європі було скасовано близько 63 тисяч рейсів. За прогнозами Eurocontrol, в понеділок будуть виконані від 8 тисяч до 9 тисяч авіарейсів (при середній нормі в 28 тисяч) в південній частині континенту, куди ще не встигло добратися хмара попелу.
РИА Новости
Зараз ви читаєте новину «Ісландський вулкан став менш активним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути