Ексклюзиви
понеділок, 19 квітня 2010 08:34

Половина авіарейсів на понеділок буде скасована - ЄС

Половина авіарейсів на понеділок буде скасована - ЄС

Через хмару вулканічного попелу, що накрив Європу після виверження вулкану в Ісландії, близько половини запланованих на понеділок, 19 квітня, авіарейсів буде скасована. З таким прогнозом виступив представник головуючої в Євросоюзі Іспанії Дієго Лопес Гаррідо.

"За нашими прогнозами, буде здійснена тільки половина рейсів, запланованих на понеділок", - заявив Гаррідо на прес-конференції в Європейській організації з безпеки повітряного руху (Eurocontrol).

З таким прогнозом виступив і єврокомісар з транспорту Сійм Каллас.

Раніше в неділю низка європейських країн оголосила про відкриття аеропортів, закритих у зв"язку з неможливістю виконання польотів. Рішення про повне або часткове відкриття повітряного простору ухвалили Німеччина, Франція, Іспанія, Італія, Норвегія, Литва і Словенія. В той же час Велика Британія і Нідерланди продовжили дію заборони на польоти до 18:00 і 08:00 понеділка за місцевим часом відповідно.

Всього, як повідомлялося раніше, виверження вулкану Ейяфьятлайокудль призвело до відміни близько 63 тисяч авіарейсів по всій Європі.

Заборона на авіаперевезення, введена низкою європейських країн, була обумовлена міркуваннями безпеки: вважається, що попадання попелу в двигуни літака може призвести до непередбачуваних наслідків, аж до падіння повітряного судна.

Проте деякі авіакомпанії, зокрема British Airways і KLM, провели випробувальні польоти без пасажирів, за підсумками яких негативна дія вулканічного попелу на літаки була поставлена під сумнів.

У зв"язку з цим найбільші європейські авіаперевізники виступили з критикою на адресу влади, дорікаючи їй в надмірній турботі про безпеку, що призвела до великих збитків для авіабізнесу.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Половина авіарейсів на понеділок буде скасована - ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути