четвер, 22 квітня 2010 13:34

Десант журналістів і вчених висадився на вулкан Ейяфьятлайокудль

Десант журналістів і вчених висадився на вулкан Ейяфьятлайокудль

На ісландський вулкан Ейяфьятлайокудль, який продовжує вивергатися, висадився десант журналістів і вчених. Сміливці на двох вертольотах приземлилися біля самого кратеру.

Повідомляється, що виверження триває, але стовпи диму та попелу стали значно меншими, не вище шести тисяч метрів. За словами очевидців, тепер вулкан викидає більше лави. Видовище, як і раніше вражаюче, однак нових незручностей планеті воно не доставляє

Нагадаємо, що повітряний простір в південних і північних районах Швеції, а також у південно-західних областях Норвегії, у четвер вранці було знову закрито для польотів авіації внаслідок збільшення в повітрі концентрації вулканічного попелу.

Які аеропорти будуть відкриті знову, а які - закриті, залишається неясним. "Ми не робимо довгострокових прогнозів. Так як вночі ситуація швидко погіршилася - хмара попелу перемістилося над південною та західною Швецією - тепер ми обережні у своїх прогнозах", - відзначив представник Управління безпеки польотів Бьерн Стенберг.

Збиток авіакомпаній від закриття повітряного простору Європи вже склав 1,7 мільярди доларів, повідомила Міжнародна асоціація повітряного транспорту. Криза зачепила 29% світової авіації і торкнувся 1,2 мільйонів пасажирів на день.

Вести

Зараз ви читаєте новину «Десант журналістів і вчених висадився на вулкан Ейяфьятлайокудль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути