середа, 21 квітня 2010 13:05

Польоти над Європою офіційно визнали безпечними

Польоти над Європою офіційно визнали безпечними

Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) офіційно оголосила безпечним здійснення польотів над Європою, призупинених через виверження вулкана в Ісландії.

Про це заявив у вівторок, 20 квітня, президент організації Роберто Кобеха Гонсалес. За його словами, цей факт доводить те, що в даний час низка країн уже ухвалила рішення про відновлення польотів над їхньою територією. У випадку, якби в урядів цих країн залишалися сумніви щодо безпеки перельотів, їхній повітряний простір залишався б закритим.

Гонсалес також зазначив, що на сьогодні рівень ризику при здійсненні перельотів гранично низький.

Рішення про припинення всіх польотів над територією Європи було прийнято 15 квітня. Воно було пов"язано з тим, що за деякими даними, попадання вулканічного попелу в двигуни літака, що перебуває в атмосфері, здатне спричинити їхню зупинку.

Загалом минулого тижня було скасовано 95 тисяч польотів, і, як кажуть експерти, знадобляться тижні, перш ніж всі пасажири, що пропустили свої рейси, зможуть дістатися до місць призначення. У вівторок була здійснена половина звичайної кількості рейсів у Європі - близько 14 тис.

Як повідомлялося, у вівторок о 22:00 за західноєвропейським часом (опівночі за Києвом) відновили роботу всі британські аеропорти, зберігши деякі обмеження. Аеропорти Парижа, Амстердама і Франкфурта також частково відновили авіасполучення. Низка європейських країн відкрили повітряний простір.
Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Польоти над Європою офіційно визнали безпечними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути