пʼятниця, 11 квітня 2014 06:09

Тимошенко записується в націоналісти і їде з Тягнибоком в Холодний Яр

Тимошенко записується в націоналісти і їде з Тягнибоком в Холодний Яр

У ці вихідні, 12-13 квітня, в Холодному Яру, що на Черкащині, відбудуться щорічні вшанування борців за волю України різних епох.

Як розповів Gazeta.ua організатор заходів, президент історичного клубу "Холодний Яр" Роман Коваль, вшанування розпочнуться у суботу в Суботові, що в Чигиринському районі Черкаської області.

Там, в Іллінській церкві, відбудеться панахида за гетьманом Богданом Хмельницьким, Максимом Залізняком, Іваном Ґонтою та їхніми гайдамаками, письменником Юрієм Горлісом-Горським, вояками армії УНР та козаками Небесної сотні Майдану.

"Цього року ми запланували нову подорож — до села Матвіївка Чигиринського р-ну. Звідти відбудеться похід на Вовчий шпиль, де у 1919 – 1920-х роках таборувався полк гайдамаків Холодного Яру. Досі пошуковці знаходять там гільзи й багнети тих часів", - зазначив Коваль.

Біля "Вовчого шпиля" відбудеться молодіжна теренова гра "Холодний Яр-2014".

Водночас, на хуторі Буда відкриється мистецький фестиваль козацької слави, в рамках якого очікуються виступи гуртів "Рутенія" (Київ), "Хорея козацька" (Київ), "ТаРута" (Київ), "Вертеп" (Січеслав) та ін.

Також плануються презентації диску визвольних пісень ХХ ст. "Ми сміло в бій підем" студії "Рутенія" та історичного клубу "Холодний Яр", повісті "Отаман Хмара" Юрія Горліса-Горського. І навіть відбудеться аукціон, на якому можна буде придбати портрет отамана Василя Чучупаки. Його початкова ціна становить 5000 грн.

У неділю урочистості відбуватимуться у селі Мельники, де пройде меморіальний мітинг.

"Ми очікуємо, що участь у заходах братимуть щонайменше кілька тисяч осіб. Серед учасників мають бути Юлія Тимошенко, Олег Тягнибок, Василь Куйбіда", - уточнив Роман Коваль.

Згодом біля Гайдамацького ставу відбудеться освячення зброї, а на хуторі Буда — відкриття пам'ятного хреста Небесній сотні.

Крім того, триватиме мистецький фестиваль козацької слави "Холодний Яр-2014". Тут же Роман Коваль представить нову книгу "Медвинське повстання".

"Прошу учасників вшанувань брати із собою квіти, вінки і свічки", - резюмував громадський діяч.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко записується в націоналісти і їде з Тягнибоком в Холодний Яр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути