середа, 27 липня 2011 18:57

Тернополянам знову пообіцяли сміттєпереробний завод

Тернополянам знову пообіцяли сміттєпереробний завод

Міський голова Тернополя Сергій Надал планує вже цього тижня підписати з італійськими інвесторами договір про створення спільного підприємства, яке будуватиме сміттєпереробний завод недалеко від обласного центру. Каже, що переговори з італійцями ведуться вже три місяці і зараз вони на фінальній стадії.

"Наші співрозмовники висловлюють повну зацікавленість в проекті. Ця компанія вже побудувала кілька заводів в Італії, зокрема в курортному місті Удіне – це свідчить про їх екологічність. До кінця липня їхня делегація має прибути сюди. Думаю, після цього можна буде говорити про термін побудови заводу", — розповів Gazeta.ua Надал.

Варто зазначити, що протягом останніх двох років тернопільські чиновники називали як мінімум 10 країн, інвестори з яких цікавляться побудовою сміттєпереробного заводу для Тернополя.

Попередній міський голова Роман Заставний заявляв про перемовини з підприємствами США, Нової Зеландії. Делегацію Британського холдингу він навіть привозив в Тернопіль і підписав з ними договір про співпрацю. Попри це, свого часу заявляв про готовність будувати завод Київською компанією.

Голова облради Олексій Кайда твердив про конкретні наміри інвесторів з Південної Кореї. Також в різні часи говорив про потенційних інвесторів чехів, німців, євреїв та тих же італійців. Діючий мер Надал раніше запевняв, що завод буде збудований вже цього року за державною програмою, про що в нього, нібито, вже є чітка домовленість з представниками кабміну.

Наразі сміття з Тернополя далі возять на полігон поблизу села Малашівці. За гроші міста там провели рекультивацію поверхні, та зараз активно використовують лише малу частину звалища. Місцеві чиновники називають це звалище найдоглянутішим в Західній Україні. На останній сесії депутатам показали відео з полігонів, якими користуються сусідні обласні центри.


Зараз ви читаєте новину «Тернополянам знову пообіцяли сміттєпереробний завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути