неділя, 05 вересня 2010 17:15

Тернопільські чиновники заробили на постраждалих від повені мільйон

Тернопільські чиновники заробили на постраждалих від повені мільйон

Цього року в Тернопільській області прокуратура порушила ще 7 кримінальних справ за фактами нецільового використання коштів, виділених на ліквідацію наслідків липневої повені 2008 року.

Про це заявила прес-секретар прокурора області Леся Долішна.

Зокрема, за результатами додаткових перевірок Тернопільським транспортним прокурором встановлено, що службові особи однієї з сільрад Бучацького району та підприємства з будівництва доріг, знаючи, що роботи з капремонту вулиць у двох селах фактично не виконані, внесли до актів прийому виконаних робіт за грудень 2008 року завідомо неправдиві відомості про їх ремонт.

В результаті цього державі було завдано збитків на 400 тисяч гривень. Стосовно службових осіб сільради та підприємства порушили кримінальну справу.

За аналогічним фактом Тернопільським транспортним прокурором порушено кримінальну справу стосовно службових осіб ще однієї сільської ради Бучацького району та службових осіб ТзОВ із Києва, які внесли до актів прийому виконаних робіт з капремонту вулиць села за грудень 2008 року завідомо неправдиві відомості.

Збитки становлять 165, 27 тис. гривень грн.

Також прокурором Монастириського району порушено кримінальну справу за аналогічні порушення стосовно службових осіб сільської ради та службових осіб київського підприємства.

Загалом упродовж 2008-2010 років органами прокуратури області порушено 33 кримінальні справи про скоєння злочинів, пов"язаних з ліквідацією наслідків стихії у 2008 році.

Збитки за направленими до суду кримінальними справами становили 966 тис. грн. Вони повністю відшкодовані в ході досудового слідства.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Тернопільські чиновники заробили на постраждалих від повені мільйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути