вівторок, 19 січня 2010 13:02

Свідка у справі Дем"янюка звинуватили у вбивстві 430 тис. євреїв

Свідка у справі Дем"янюка звинуватили у вбивстві 430 тис. євреїв

88-річного Самуеля К., який свідчив в суді проти Івана (Джона) Дем"янюка звинуватили у вбивстві сотень тисяч євреїв. Про це пише німецька газета Газета Der Spiegel.

В ході слідства з"ясувалося, що він служив охоронцем в таборі смерті Бельцек на околиці Любліна.

У випадку, якщо провина підозрюваного буде доведена, йому пред"являть звинувачення в співучасті у вбивстві 430 000 осіб в період з 1941 по 1943 роки.

На думку Курта Шрімма, який очолює комісію з розслідування злочинів нацистів, кожен охоронець концтабору знав, що відбувалося з його мешканцями, а значить був співучасником масових вбивств.

Колишній товариш по службі підозрюваного стверджує, що Самуєль К. особисто вбивав євреїв, а колишній в"язень Бельцека назвав його "одним з найстрашніших вбивць".

Правоохоронні органи Людвігсбурга зібрали 80-сторінкове досьє на Самуеля К., яке на даний момент передано на розгляд генпрокуратури Дортмунда.

Зараз пенсіонер Самуель К. проживає на околиці Бонна, де він раніше займав посаду у федеральному міністерстві регіонального планування і міського розвитку.

Тим часом, сьогодні в Мюнхені продовжився процес над Іваном (Джоном) Дем"янюком. Попереднє засідання було відкладене через те, що підсудний відчув нездужання.

Судовий процес у справі Демьянюка почався 30 листопада. Його звинувачують в причетності до вбивства 27900 євреїв в розташованому на території Польщі фашистському концтаборі Собібор. Як свідчить обвинувальний висновок, Демьянюк, потрапивши в полон до німців, добровільно пішов на службу в концтабір, де брав участь у знищенні євреїв через свої нацистські переконання.

Эхо Москвы, Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «Свідка у справі Дем"янюка звинуватили у вбивстві 430 тис. євреїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути