Ексклюзиви
вівторок, 22 грудня 2009 11:31

Адвокати Дем"янюка посварилися прямо на засіданні суду

Адвокати Дем"янюка посварилися прямо на засіданні суду
На процесі у справі обвинуваченого в масових вбивствах Івана Дем"янюка, який відновився 21 грудня, суд відхилив клопотання його адвокатів про припинення процесу та скасування утримання підсудного під вартою.

Це рішення призвело до сварки захисників підозрюваного прямо в залі суду, передає Deutsche Welle.

Земельний суд у Мюнхені, де в даний час відбувається процес у справі передбачуваного нацистського злочинця Івана Дем"янюка, відхилив клопотання адвоката підсудного про припинення процесу, визнавши дану вимогу необґрунтованою.

Не було задоволене і прохання сторони захисту про скасування утримання Дем"янюка під вартою.

Суд не визнав за необхідне припинити судове провадження у справі обвинуваченого до того часу, поки з-за кордону не будуть доставлені додаткові матеріали. З цією пропозицією виступив також адвокат обвинуваченого.

Даних, які є в розпорядженні суду, цілком достатньо для ведення процесу, і немає необхідності в додаткових матеріалах, заявив головуючий суддя Ральф Альт.

Після того, як суд відхилив всі клопотання захисту, між адвокатами Дем"янюка прямо в залі суду спалахнула суперечка, що незабаром переросла у скандал. Захисник Ульріх Буш зажадав від призначеного судом другого адвоката - Гюнтера Мауле - скласти повноваження, звинувативши його у нехтуванні своїми обов"язками. Ледве дочекавшись завершення засідання, Буш накинувся з докорами на Мауле.

" Мій же колега суперечить мені прямо в залі суду! Вам нічого робити в залі засідання, якщо ви впевнені лише в правоті судді! Ви "прокурорніші" за самого прокурора! ", - обурювався Буш.

Потім він зажадав від Мауле "перейти, нарешті, на бік захисту".

У ході засідання у справі Дем"янюка в понеділок, 21 грудня, було заслухано свідчення 12 свідків звинувачення. Один з них, 87-річний Філіп Якобс, який прибув на процес з Амстердаму, зі сльозами на очах розповів про те, як його батьки і наречена у 1943 році були депортовані в табір смерті Собібор і спалені в газових печах.

Адвокат Буш опротестував свідчення свідків, заявивши, що вони не мають прямого відношення до справи його підзахисного.

Колишнього громадянина США Івана Дем"янюка, уродженця України, звинувачують у причетності до вбивства майже 28 тисяч ув"язнених у 1943 році в таборах смерті Собібор, розташованого на території Польщі. Підозрюваний свою провину заперечує, стверджуючи, що не служив у Собіборі. Проте суд має у своєму розпорядженні службові посвідчення охоронця цього табору смерті, видані на ім"я Івана Дем"янюка, нагадує Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Адвокати Дем"янюка посварилися прямо на засіданні суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути