пʼятниця, 05 вересня 2008 14:42

Суддя придумав штраф за розмови по мобільному

Ізраїльському судді настільки набридли мобільні телефони на засіданнях, що він самовільно призначив штраф за дзвінок в залі суду.

На вхідних дверях залу засідань окружного суду ізраїльського міста Беер-Шеви висить застережливе оголошення. У ньому сказано, що кожен, у кого під час процесу задзвонить мобільний телефон, буде зобов"язаний заплатити штраф у розмірі 500 шекелів (приблизно 150 доларів). Про це пише Цифровик.ру.

Як виявилось, це запобігання - ініціатива судді Ісраеля Екселдера, якому набридло під час кожного слухання робити зауваження присутнім балакунам і просити їх перервати розмову або покинути зал. Недовго думаючи, він прикріпив на двері залу засідань страхітливе, на його думку, оголошення про штраф.

Ні колеги, ні адвокати не оцінили почину Екселдера і стали розумно цікавитися, а на якій, власне, підставі він має намір виписувати штраф, і кому порушники віддаватимуть гроші. Адміністрація будівлі підтвердила, що жодного законного права стягувати штраф за телефонні розмови суддя не має. Сам же Екселдер, дізнавшись про те, що думають про його ініціативу що оточують, заявив, що хотів лише змусити відвідувачів вимкнути стільникові телефони, а насправді брати гроші ні з кого не збирався.
Зараз ви читаєте новину «Суддя придумав штраф за розмови по мобільному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути