пʼятниця, 13 липня 2007 18:34

Суд відмовився розглядати позов Мендуся щодо незаконності указу Ющенка

13 липня 2007 року Печерський районний суд своєю ухвалою відмовив у відкритті провадження у справі за позовом народного депутата V cкликання від СПУ Ярослава Мендуся про визнання незаконним і нечинним указу Президента України від 5 червня 2007 р. "Про призначення позачергових виборів до Верховної Ради України". Про це повідомив заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин.

Обґрунтовуючи свій позов, Мендусь заявив, що вищезгаданий указ президента суперечить конституції та закону "Про вибори народних депутатів України". Пукшин нагадав, що водночас підстави та порядок призначення президентом позачергових виборів встановлено конституцією і аж ніяк не законом "Про вибори народних депутатів України".

"Отже, фактично позивач поставив питання про невідповідність Указу Президента Конституції України", – наголосив заступник глави секретаріату. Він додав, що згідно з пунктом 1 частини 1 статті 150 конституції вирішення питань про відповідність конституції (конституційність) актів президента відноситься до повноважень конституційного суду. А пунктом 1 частини 2 статті 17 Кодексу адміністративного судочинства передбачено, що компетенція адміністративних судів не поширюється на публічно-правові спори, що віднесені до юрисдикції КСУ.

Пукшин зауважив, що враховуючи вищевказані норми, суд відмовив Мндусю у відкритті провадження у справі в день подання позову, передає прес-служба президента.
Зараз ви читаєте новину «Суд відмовився розглядати позов Мендуся щодо незаконності указу Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути