Ексклюзиви
понеділок, 24 вересня 2018 14:23

Створив і очолив - СБУ довела участь Жириновського у фінансуванні війни на Донбасі

Створив і очолив - СБУ довела участь Жириновського у фінансуванні війни на Донбасі
За інформацією Генпрокуратури України, Жириновський і депутати Держдуми склали угоду про матеріальне забезпечення ДНР

Служба безпеки України викликає лідера російської партії ЛДПР Володимира Жириновського і 2 депутатів Державної Думи Російської Федерації для вручення підозри і допиту 27 вересня.

"Перебуваючи у Москві в березні-квітні 2014-го, з метою матеріального забезпечення терористичних організацій ЛНР і ДНР Жириновський створив і очолив організовану групу. До її складу ввійшли окремі депутати Держдуми РФ і члени ЛДПР. Вони здійснювали збір коштів із громадян Росії", - повідомляє Генеральна прокуратура України, пише "Урядовий кур'єр"

За інформацією Генпрокуратури України, Жириновський і депутати Держдуми склали угоду про матеріальне забезпечення ДНР. Також надали терористам приміщення в Москві.

Група депутатів під керівництвом Жириновського та очільника терористичної групи "Сомалі" Михайла Толстих (позивний "Гіві") упродовж 2014–2017-х поставила представникам цих злочинних формувань 6 транспортних засобів російського виробництва з підвищеними прохідними та експлуатаційними можливостями.

Встановлено, що цей транспорт використовували під час вчинення терористичних актів проти військових та правоохоронних підрозділів України. Зокрема, на території Донецького аеропорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злодіїв у законі з російських таборів відправляють до України

21 вересня 2018-го Шевченківський районний суд Києва надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо лідера ЛДПР Володимира Жириновського і 2 депутатів Держдуми РФ.

"Підозрюваний громадянин Російської Федерації Жириновський Володимир Вольфович, 25.04.1946 р. н., який проживає за адресою: Російська Федерація, м. Москва, вул. Ніжинська, 14, відповідно до вимог ст. ст. 133, 135, 290, 297- 5 КПК України викликається на 9:00 27 вересня 2018 року до старшого слідчого в ОВС ГСУ СБ України Македонського В.П. за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 33", - йдеться у повідомленні.

У повістці зазначається, що громадянин Росії Жириновський викликається до СБУ для вручення підозри, допиту як підозрюваного, надання доступу до матеріалів досудового розслідування й отримання копії обвинувального акта у кримінальному провадженні від 24.07.2014 року.

Опубліковано ще 2 повістки.

Згідно інформацією, на 11:00 27 вересня до СБУ викликається підозрюваний громадянин РФ Олексій Діденко, 30.03.1983 року народження, який проживає в Москві.

На 13:00 27 вересня викликається підозрюваний громадянин Росії Михайло Дегтярьов, 10.07.1981 року народження, який також проживає у російській столиці.

СБУ викликає депутатів РФ "для вручення повідомлення про підозру, допиту як підозрюваного, надання доступу до матеріалів досудового розслідування, ознайомлення з матеріалами кримінального провадження й отримання копії обвинувального акта".

Санкцією інкримінованої статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «Створив і очолив - СБУ довела участь Жириновського у фінансуванні війни на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути