вівторок, 17 липня 2012 05:00

Створено ліки від раку, які не знищують імунну систему

Створено ліки від раку, які не знищують імунну систему
Фото: apteka-mir.ru

Ці ліки атакують пухлини і одночасно змушує активізуватися імунну систему

Про це повідомляє "Medikforum.ru".

Традиційно онкологічні хворі проходять через хіміотерапію і опромінення. Обидві методики лікування раку передбачають удар не тільки по злоякісним клітинам, але і по здоровим, через що імунітет пацієнта знижується. Це часто призводить до розвитку різного роду супутніх хвороб, загальної слабкості та виснаженості.

Американські вчені створили унікальні ліки, здатні одночасно не тільки руйнувати ракові пухлини, а й активізувати імунну систему. Крихітні сфери під назвою наноліпогелі застряють в кровоносних судинах пухлини, щоб почати випускати в них ліки. У той же час ці сфери виділяють білок, що змушує власну захисну систему організму працювати більш ефективно.

Учені вже випробували наноліпогелі на мишах, які страждають від найбільш небезпечного різновиду раку шкіри злоякісної меланоми, яка встигла дати метастази в легені. З'ясувалося, що ліки суттєво уповільнюють ріст пухлин, одночасно збільшуючи виживаність серед гризунів.

Наноліпогелі здатні вирішити головну проблему при лікуванні раку. Пухлини виділяють в організм хворого речовини, які вводять в оману імунну систему. Ось чому практично ніколи не вдається нейтралізувати ракові клітини і одночасно підвищувати імунітет хворого. У новітніх ліків міститься два абсолютно різних типу молекул.

Перший - TGF-beta - здатний подолати захисний рубіж раку, а другий тип - сигнальна молекула інтерлейкіну - благотворно впливає на імунну систему. Нові ліки можуть стати досить ефективним в боротьбі з метастатичним раком.

Зараз ви читаєте новину «Створено ліки від раку, які не знищують імунну систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути