середа, 18 лютого 2015 11:33

Штурмом Дебальцевого командує генерал-тракторист російської армії
4

 "Однин із командирів народної міліції ЛНР" з відео бойовиків
Фото: facebook
Генерал-лейтенант ЗС РФ Олександр Лєнцов
1 грудня 2014 р., Лєнцов - третій зліва
Генерали Аскаров і Лєнцов

Операцією терористів самопроголошеної Донецької республіки із захоплення міста Дебальцево керує генерал-лейтенант, заступник командувача Сухопутними військами ЗС Російської Федерації Олександр Лєнцов.

Участь високопоставленого російського генерала в штурмі українського міста зафіксована у відео-сюжеті інформаційної служби терористів.
На відео від 17 лютого 2015 року Лєнцов у формі без розпізнавальних знаків і названий "одним із командирів народної міліції ЛНР" коментує захоплення в полон українців бійців.

Слід зазначити, що генерал-лейтенант Олександр Лєнцов, учасник війни в Афганістані, Першої та Другої чеченських воєн, після укладення перших домовленостей у Мінську (вересень 2014 року) ввійшов до групи Спільного центру з контролю та координації питань про припинення вогню та поетапної стабілізації лінії розмежування сторін від російської сторони, попри те, що Росія офіційно не визнає участі своїх військ у конфлікті.

У середині листопада російський генерал перебував у будівлі мерії Дебальцевого, а на початку грудня вів переговори з представником ЗС України генерал-лейтенантом Володимиром Аскаровим, результатом яких стало рішення про припинення вогню 9 грудня.

Нагадаємо, що вчора президент Росії Володимир Путін заявив, що українська армія програє в Дебальцевому вчорашнім "шахтарям і трактористам", у черговий раз відкинувши звинувачення в тому, що на Донбасі воюють кадрові російські військові.

Зараз ви читаєте новину «Штурмом Дебальцевого командує генерал-тракторист російської армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути