Ексклюзиви
понеділок, 10 лютого 2020 22:46

Студент придумав електродвигун за допомогою 3D друку

Студент придумав електродвигун за допомогою 3D друку
Винахід молодий науковець зміг сконструювати, стажуючись в Сілезькій Політехніці (Польща). Фото: пресслужба ІФНТУНГ.

Григорій Стахів, студент Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу створив безколекторний електродвигун за допомогою 3D друку.

Винахід молодий науковець зміг сконструювати, стажуючись в Сілезькій Політехніці (Польща) на кафедрі силової електроніки, електроприводів та робототехніки, яка є частиною Електричного Інституту, повідомили в пресслужбі ІФНТУНГ.

За його словами, кафедра, на якій він проходив стажування, обладнана великою кількістю інструментів і лабораторних установок, які є частиною магістерських робіт студентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська школярка отримала півмільйонний грант на свій винахід

"Маючи все необхідне, я розпочав свою роботу. Найперше, що зробив - це здійснив визначення геометричних параметрів усіх необхідних компонентів, та виконав моделювання безколекторного двигуна з урахуванням геометричних параметрів цих елементів. Так, версія мого двигуна складається з 4 основних частин, 3 з яких виконані з пластику і ще одна з спеціального матеріалу Proto-pasta (PLA, який містить частинки металу). Далі друк виконав на принтері", - розповів студент.

Після завершення друку всіх частин і намотки, провів всі необхідні тести для визначення ефективності роботи електричного двигуна.

20-річний хмельничанин Євген Богачук власноруч створив електробайк. Електробайк хлопець виготовляв протягом року. На моделювання винаходу витратив 4 місяці. На нього віддавав усю стипендію, яку накопичував упродовж 2 років.

Зараз ви читаєте новину «Студент придумав електродвигун за допомогою 3D друку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути