субота, 28 квітня 2012 11:11

Стросс-Кан звинуватив оточення Саркозі у своїй політичній смерті

Стросс-Кан звинуватив оточення Саркозі у своїй політичній смерті
Домінік Стросс-Кан. Фото: guardian.co.uk

Домінік Стросс-Кан, колишній голова МВФ, звинуватив своїх "політичних супротивників, що мають відношення до Ніколя Саркозі" у тому, що саме вони "організували" сексуальний скандал, через який постраждала його політична кар'єра. Про це він розповів в інтерв'ю Guardian.

Стросс-Кан вважає, що історія була безпосередньо пов'язана з його планами стати кандидатом на пост президента Франції. За даними видання, навесні 2011 року його рейтинг був вищий за рейтинг чинного президента Ніколя Саркозі на 20%.

"Я збирався зробити офіційну заяву 15 червня і не сумнівався, що стану кандидатом від Соціалістичної партії, Можливо, я був політично наївним, але я не міг повірити, що вони зайдуть так далеко. Я не припускав , що вони вигадають щось, що могло б мене спинити", - заявив політик.

У травні 2011 року щодо Домініка Стросс-Кана було висунуто звинувачення у сексуальному домаганні до покоївки у нью-йоркському готелі. Пізніше з політика було знято усі звинувачення, оскільки покоївку Нафісату Діало неодноразово спіймали на брехні під час дачі свідчень. Втім скандал , фактично, вартував Стросс-Кану політичної кар'єри.

Зараз ви читаєте новину «Стросс-Кан звинуватив оточення Саркозі у своїй політичній смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути